Oferte Speciale de Revelion In Maramures

Revelion Traditional in Maramures

Revelion Traditional in Maramures

Variantele de sejur pot fi cuprinse în intervalul 29.12.2013 – 3.01.2014

Tip Sejur : Demipensiune (mic dejun+ cina)

  • 5 zile, 4 nopti –  620 ron/persoană
  • 6 zile, 5 nopti –  750 ron/ persoană

Tip Sejur : Pensiune Completa (mic dejun+ pranz + cina)

  • 5 zile, 4 nopti – 700 ron/persoană
  • 6 zile, 5 nopti – 850 ron/ persoană

La fiecare pachet este inclusa masa de Revelion

Aici sunt incluse 5 feluri de mancare plus  deserturi si prajituri, bautura la discretie: bere, vin ,cafea, apa minerala, sampanie, si bineinteles horinca de maramures

Program Revelion

29 decembrie

Sosirea invitaţilor e un bun prilej de a pregăti, la versurile colindelor programul de vizitare a Maramureşului, sub vegherea Omului de Zăpadă, ce aşteaptă şi el să se bucure de aceste Sărbători Tradiţionale!

Un ceai cald şi un pahar de horincă vor încălzi oaspeţii sosiţi de pe drum, iar o cină cu mâncare tradiţională le va reda forţele, ajutându-i să se pregătească de începerea Sărbătorilor, fiindcă de Revelion, aici în Maramureş 3 zile şi 3 nopţi se petrece ca în poveşti!

30 decembrie

Vom începe ziua înfruptându-ne dintr-un mic dejun cu produse tradiţionale. Numai după ce te-ai săturat te poţi ridica de la masă, să-ţi începi prima zi în Ţara Maramureşului, vizitându-i frumuseţile povestite.

E alegerea ta asupra excursiilor pe care vrei să le faci, în această primă zi, stându-vă la dispoziţie cu sfaturi pentru locuri ce merită vizitate.

Pe fundalul Colidelor din Maramureş vom servi la cină preparate cu specific local, care ne vor încânta simţurile. Şi asta, pentru că o învăţătură de viaţă de pe Sfântul Munte Athos spune că “la masă trebuie să îţi hrăneşti atât trupul cât şi sufletul …”.

31 decembrie

E Ajunul Anului Nou şi Maramureşul se pregăteşte de sărbătoare! Vom lua micul dejun pentru a fi gata de o zi plină de amintiri.

Excursiile culturale sau de recreere din această zi vor întregi, după bunul plac al fiecăruia, tabloul acestei zile speciale.

În Ajunul Revelionului, în Poienile IzeiMaramureş, primii care pleacă la colindat sunt copiii. Ei anunţă marele eveniment care se va produce, iar în schimbul colindei lor primesc colacuţi, nuci, mere sau bani. Ei umblă cu “Steaua”, cu “Sorcova” sau cu “Capra”, îngheţaţi pe jumătate din cauza gerului de afară.

Înspre seară, musai vom participa la Sfintele Litii, slujbă specială de Revelion, la Biserica, după care ne vom întoarce să petrecem, în jurul Bradului împodobit Revelionul, aşezându-ne la masa tradiţiei. Din cand in cand, vom fi intrerupti din festin de colida si de sorcova pruncilor si cocoanelor din sat, ce ne va vesti Trecerea în Noul An, urători ce vor vizita Pensiunea în prima parte a serii.

Termenul de “Revelion” se presupune ca provine din cuvântul latin “creatio” care înseamnă creaţie, naştere. Legenda spune că Fecioara Maria, împreună cu Iosif, rătăceau din casă în casă în Bethleem, ajungând într-un târziu la casa unui om numit Revelion, care le-a dat adăpost în grajd.

1 Ianuarie (numit în vechime Revelionul cel mic)

A trecut abia prima noapte de sărbătoare şi vom începe o alta, pregătindu-ne forţele cu un mic dejun maramureşan.

Cina de seară ne va pregăti pentru o colindă, din partea coconilor lui Hruşcă, care umblă 3 nopţi, prin sat, să vestească bucuria renaşterii Noului An.

2 ianuarie

Ne vom trezi cu multe amintiri, vom lua micul dejun şi apoi vom merge să colindăm în alte locuri Maramureşul istoric, să-i cunoaştem oamenii şi poveştile-i pline de viaţă.

Experienţele din această zi se vor înscrie vii peste an, amintindu-ne de Revelion ca de un timp al bucuriei şi al renaşterii.

Cina ne va reda energia consumată în timpul acestei zile.

3 ianuarie

Ne vom pregăti de drum, mâncând ca la mama acasă, apoi ne vom lua rămas bun şi vom pleca cu gândul reîntoarcerii, când ni se va face dor, de un Revelion Tradiţional!

Vom încheia aici excursia noastră de suflet în Maramureş, având amintiri pentru toţi şi poveşti de spus la gura sobei!

Pentru detalii si rezervari va rugam sa ne contactati:

Craciun Gheorghe

0737 670 630 / 0754 457 950

craciun_invest@yahoo.com

One thought on “Oferte Speciale de Revelion In Maramures

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s